Kompetencer

Stress

Er du stresset, og ønsker du din balance og dit overskud tilbage?

Oplever du at dine kollegaer eller medarbejdere er stressede? Erhvervspsykolog Anne-Mette Holst kan hjælpe dig med at reducere stress og finde trivslen og balancen igen.

Stress er en helt naturlig reaktion – og godt for det, for skal du præstere ekstra i en kortere periode har vi brug for kroppen og psykens naturlige stressreaktion. Men her er der tale om den akutte og kortvarige af slagsen.

Til gengæld kan stress gøre os syge, hvis belastningen står på over længere tid.

Og det er her du skal være meget opmærksom:

En anden ting der er vigtig at skrive sig bag øret er, at stress kan ramme os alle og det kan skyldes mange årsager.

Langvarig stress kan nemlig give os helbreds- og trivselsproblemer. De første tegn kan være mangeartet – men typiske tegn kan ses ved eksempelvis:

  • Søvnforstyrrelser og problemer med hukommelsen og koncentrationen.
  • Måske oplever du at energien er i bund og dit humør og overskud har forandret sig. Det kan være du er blevet mere kortluntet, irritabel, grådlabil – og måske mere vred i situationer, hvor du ikke plejer at reagere synderligt.
  • Din humor kan være påvirket og lysten til at være sammen med andre mennesker kan også forandre sig.
  • Også kropsliges signaler – så som galoperende hjerte, hovedpine, træthed, udmattelse, muskelsmerter, forhøjet blodtryk og problemer med fordøjelse – ses eksempelvis også ofte.

Men som sagt er det vigtigt at være opmærksom på, at symptomerne er mangeartet og kan se anderledes ud end de eksempler der er givet ovenfor.

Det er vigtigt at få erhvervspsykologisk hjælp til stressbehandling så hurtigt som muligt. Jo længere tid du oplever dig stresset, jo større konsekvenser kan det have for dig og dit helbred og trivsel – samt i forhold til dine relationer. Som erhvervspsykolog har jeg fokus på både dit arbejdsliv og dit private liv – det hele levede liv.

Viden om stress, kendskab til symptomerne og redskaber til at tackle stressen, kan imidlertid hjælpe dig godt på vej til at håndtere stress og til at genvinde balancen og trivslen. Det optimale er, at det sker forebyggende, men det er i høj grad også ansvarligt, når der reageres på belastningsreaktionerne. Hellere i dag end i morgen.

Stresshåndtering kan ske på flere niveauer:

  • Individuelt tilbud til den enkelte
  • I gruppe- eller afdelingsvis
  • Organisatoriske tiltag
  • Uddannelse, foredrag eller kurser
  • Digitale løsninger

Har du spørgsmål om stress skal du ikke holde dig tilbage – giv med et kald på 50 99 10 56. Jeg tager gerne en uforpligtende samtale om stress og stresshåndtering.

“Psykologen i lommen” – forebyggelse og håndtering af stress

App’en StressDown forkorter afstanden mellem brugeren og psykologen, og giver alle, der måtte ønske det, værktøjerne til at kunne forebygge og håndtere stress. Stress forsvinder nemlig ikke ved at blive ignoreret. Den forsvinder kun, hvis vi handler på det. StressDown er værktøjet, der giver os redskaberne til at handle nu.

Om StressDown siger Anne-Mette Holst:

“Gennem snart 20 år har jeg arbejdet som erhvervspsykolog, og i alle årerne har stresshåndtering fyldt meget i min arbejdshverdag. Al min erfaring og min videnskabelige og faglige ballast vil jeg gerne dele bredere, så vi kan hjælpe den store mængde danskere, der er i fare for at udvikle regulær stress. Derfor har jeg udviklet StressDown, så alle har mulighed for at have psykologfaglige redskaber lige ved hånden – eller som jeg siger; lige i lommen.”

Sæt gang i din StressDown her:

Medlem af

konflikthåndtering og teamudvikling